sobota 4. června 2016

Cui Feng Dong Pian - 2015


翠峰 - Tsui Feng leží v oblasti Li Shan, což je jedna z nejvyhledávanějších oblastí, díky své vysoké nadmořské výšce okolo dvou tisíc metrů nad mořem. Další pobídkou k jeho ochutnání je výjimečná zimní sklizeň pro tuto nadmořskou výšku dong pian.


Tsui Feng znamená v překladu zelený vrch a suchý list má také nezvykle světle zelenou barvu. List dává delikátní nasládlou vůni s nádechem květů a smetany. Jelikož nejsem fanouškem taiwanských květinových "vodiček", kroutím zvědavě hlavou.


Ta chuť je velmi originální, s podobnými tóny se se setkávám jen výjimečně. Kombinuje nesmírně elegantně a harmonicky svěžest, květy a sladké máslo. Projev je nesmírně jemný a přesto podmanivý. Nálev je ale natolik pronikavý - čistý, že si mě naprosto získal. Přese všechnu subtilnost je dokonale plný v ústech a velmi bohatý a hluboký. Jeho sílu podtrhuje i jeho nezdolnost, vydrží mnoho nálevů a byl to dokonalý společník k zapadajícímu slunci.


Z obrázku je zřetelně vidět jak má list silné zoubkování, což nás nepřímo odkazuje k jeho rodokmenu kultivaru Qing Xin. Měkký řapík, jak se také říká tomuto kultivaru, je pomyslným králem špičkových čajů celého ostrova. Upoutala mě i nezvyklá kožnatost listů, která je dána zimní sklizní a také stářím (zralostí) listu.


Bylo to pro mě velké čajové překvapení, které z prvu působilo jako barva šálku. Nálevy se nesly v lehké zelinkavé barvě, ale jako by jejich čistota z šálků tak trochu svítila....Tělo mi neustále říkalo, ještě jeden šáleček ....ještě jeden. 


Byl jsem unesen lehkostí a elegancí s opravdovým nábojem síly... 


Zdroj: Tea Experince


Žádné komentáře:

Okomentovat